Ota koppi Vertaispöydän(TM) huhtikuun vinkeistä!
Tuntuuko, että johtoryhmässä arvellaan, asiat eivät ole yhteisiä ja toimeenpanokin ontuu?
Kokeile johtoryhmässäsi kiertävää puheenjohtajuutta. Huomaat, kuinka asiat ja niiden omistajuus muuttuvat enemmän yhteisiksi omista vastuualueista huolimatta.
Tuntuuko, että johtoryhmä arvelee mm. asiakkaiden ajatuksia ilman todellista tuntumaa? Lisää agendalle vakiokohta asiakkaiden kanssa käydyille keskusteluille ja pakota osallistujat jalkautumaan.
Johtaminen on viestintää, mutta usein päätöksiä tehdään sopimatta kuka, miten ja milloin viestii asian eteenpäin. Varmista jokaisessa päätöskohdassa kysymys viestinnän hoitamisesta.
Ota käyttöön yksinkertainen työkalu henkilöstön päivittäisen pulssin (hyvinvoinnin) mittaamiseen. Liukuva tai max. 5 kohdan asteikko fiiliksen arviointiin esim. päivittäin ruudulle tai mobiililaitteeseen automaattisesti ilmestyvänä on lähestymistavaltaan mutkaton ja helppo toteuttaa teknisesti.
Tilanne- ja trendiseuranta lisää ymmärrystä yksiköittäin ja kokonaisuutena. Rohkea jakaa pulssitrendin tietenkin reaaliaikaisesti henkilöstöllekin. Sovelluksia löytyy markkinoilta, mutta sellainen on sisäisenkin IT:n helppo koodata.
Miksi huippumyyjäsi epäonnistui managerina? Klassikkoaihetta voi tarkastella ainakin seuraavasti:
1. Huippumyyjän menestys on perustunut yksilösuoritukseen. Kun menestys riippuu muista, niin johtamiskyvyn arviointi/sparraus kannattaa oikeasti suorittaa.
2. Samaan lopputulokseen pääsee eri tavoin eikä huippumyyjän kloonattu tapa toimi kaikilla. Keskittyminen tuloksien johtamiseen - tehtävien sijaan - auttaa myyjiä löytämään oma menestysreseptinsä.
3. Manageri väsyttää myyjät aloittamalla mikromanageerauksen TAI pyrkimällä edelleen loistamaan itse etulinjassa.
Tulevaisuuden skenaarioiden laatiminen kannattaa
Hetki sitten dronet olivat uutta. Nyt alalla riittää yrityksiä ja kilpailijoista erottuminen on tärkeää. Dronet ovat synnyttäneet myös uuden bisneksen, tunkeilevia droneja metsästävät koneet.
Tulevaisuuden skenaarioiden suunnittelu kannattaa ja sitä voi lähestyä myös systemaattisesti. Hyviä työkaluja tulevaisuuden mahdollisuuksien hahmottamiseen ja omien skenaarioiden laatimisen löydät mm. Tools Herolta: